کاربرد سپتیک تانک پلی اتیلن

کاربرد سپتیک تانک پلی اتیلن

تبلیغات تبلیغات

کاربرد سپتیک تانک پلی اتیلن

سپتیک تانک پلی‌اتیلن یک مخزن ذخیره‌سازی است که برای جمع‌آوری و تصفیه اولیه فاضلاب‌های خانگی، صنعتی و تجاری استفاده می‌شود. این مخازن معمولاً از جنس پلی‌اتیلن ساخته می‌شوند که به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی، سبکی و دوام طولانی، گزینه‌ای ایده‌آل برای این کاربردها هستند. در زیر به برخی از کاربردهای اصلی سپتیک تانک پلی‌اتیلن اشاره می‌شود:

۱. جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب خانگی

در مناطقی که سیستم فاضلاب شهری وجود ندارد، سپتیک تانک‌ها برای جمع‌آوری و تصفیه اولیه فاضلاب خانگی استفاده می‌شوند.

این مخازن فاضلاب را از آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی جمع‌آوری کرده و با جداسازی مواد جامد از مایع، فرآیند تجزیه بیولوژیکی را تسهیل می‌کنند.

۲. استفاده در مناطق روستایی و دورافتاده

در مناطق روستایی یا دورافتاده که دسترسی به سیستم فاضلاب مرکزی وجود ندارد، سپتیک تانک‌های پلی‌اتیلن به عنوان یک راه‌حل موقت یا دائم برای مدیریت فاضلاب استفاده می‌شوند.

۳. کاربردهای صنعتی

در صنایع مختلف، سپتیک تانک‌ها برای جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب‌های صنعتی قبل از تخلیه به سیستم فاضلاب یا محیط زیست استفاده می‌شوند.

این مخازن می‌توانند برای ذخیره‌سازی موقت فاضلاب‌های شیمیایی یا صنعتی نیز به کار روند

۴. استفاده در اردوگاه‌ها و مناطق موقت

در اردوگاه‌ها، سایت‌های ساختمانی یا مناطق موقت، سپتیک تانک‌های پلی‌اتیلن برای مدیریت فاضلاب به کار می‌روند.

۵. جمع‌آوری آب‌های سطحی

در برخی موارد، این مخازن برای جمع‌آوری آب‌های سطحی یا روان‌آب‌ها نیز استفاده می‌شوند.

۶. سیستم‌های کوچک تصفیه فاضلاب

سپتیک تانک‌ها می‌توانند به عنوان بخشی از سیستم‌های کوچک تصفیه فاضلاب (مانند سیستم‌های هوازی یا بی هوازی) استفاده شوند.

مزایای سپتیک تانک پلی‌اتیلن:

سبکی: نصب و جابجایی آن‌ها آسان است.

مقاومت در برابر خوردگی: پلی‌اتیلن در برابر مواد شیمیایی و خوردگی مقاوم است.

دوام بالا: در برابر شرایط آب‌وهوایی مختلف مقاوم هستند.

هزینه نگهداری پایین: نیاز به تعمیر و نگهداری کمی دارند.

نصب سریع: نصب آن‌ها نسبت به مخازن بتنی یا فلزی سریع‌تر است.

مع

محدودیت در اندازه: برای حجم‌های بسیار بزرگ ممکن است گزینه مناسبی نباشند.

حساسیت به دمای بالا: در دمای بسیار بالا ممکن است دچار تغییر شکل شوند

سپتیک تانک در واقع یک راه ساده و موثر برای تصفیه مقدماتی فاضلاب های خانگی ،شهری وصنعتی است که در عین کارآمدی و مفید بودن نصب ساده و البته کم هزینه ای دارد.(سپتیک تانک را در واقع میتوان یک چاه مصنوعی در نظر گرفت(.

نحوه ی عملکرد سپتیک تانک پلی اتیلن

است که فاضلاب توسط لوله ورودی مخزن وارد سپتیک تانک میشود و با سرعت کم درون مخزن انباشته میشود به طوری که به مدت ۲تا۳ روز داخل تانک می ماند.در نتیجه این عمل مواد جامد و معلق در فاضلاب به صورت لجنی در کف تانک انباشته شده ومواد معلق سبک از جمله چربی ها،صابون هاو روغن و به تدریج به صورت کف غلیظی در سطح مایع شناور می شود و وارد بخش دوم سپتیک تانک که با استفاده از جداره به دو بخش تقسیم شده می شوند.در بخش اول مواد جامد و معلق به صورت لجن ته نشین شده و این لجن ها با تولید باکتری های بی هوازی و فعالیت این نوع باکتری ها منجر به تصفیه اب و کم شدن حجم لجن ها می شود.

باید توجه داشت که ارتباط بین بخش اول و دوم به گونه ایست که هیچ راهی برای ورود مواد معلق و جامد از بخش اول به بخش دوم نیست بنابرین پسا ب ذلال شده از بخش اول که وارد بخش دوم شده توسط لوله خروجی از سپتیک تانک خارج میشود و مرحله ی تصفیه مقدماتی انجام می شود.

در ضمن دراین مرحله برای جلوگیری از بوی بد ناشی از تجزیه لجن ها و ازاد شدن گاز سولفور برای سپتیک تانک درب محافظی در نظر گرفته شده است.

انواع سپتیک تانک پلی اتیلن

سپتیک تانک ها را معمولا از نظر جنس مخازن آن به چهار دسته بتنی، آجری (مصالح بنایی)، پلی اتیلنی و کامپوزیتی تقسیم بندی می نماید. اگرچه فرآیند تصفیه آنها با یکدیگر مشابه است لکن هرکدام دارای مزایا و معایبی از نظر هزینه خرید، سهولت نصب و بهره برداری، سرعت ساخت، دوام، سطح آب بندی و مقاومت استاتیکی بدنه هستند.در ادامه با کاربرد سپتیک تانک پلی اتیلن آشنا خواهید شد.

- سپتیک تانک بتنی

- سپتیک تانک آجری

- سپتیک تانک پلی‌اتیلنی

اجزا تشکیل دهنده سپتیک تانک پلی اتیلن

مسیر ورود فاضلاب (شامل لوله و میانگیر )

مخزن اولیه سپتیک تانک که حدود 70% از کل حجم سپتیک را بخود اختصاص میدهد

سد جدا ساز: سد دیوار مانند که از ورود روغن و چربی ها به مخزن زلال سازی جلوگیری مینماید

مخزن زلال سازی : این مخزن حدود 30% حجم دستگاه را تشکیل داده و محل جمع آوری پساب تصفیه شده میباشد

گیت خروجی گازها : از طریق این دریچه گازهای حاصل از فرایندهای هوازی خارج میگردد

ارتباط بین بخش اول و دوم سپتیک تانک به نوعی میباشد که امکان عبور مواد ته نشین شده و چربی های شناور شده از قسمت اول سپتیک تانک به قسمت دوم بدون انجام یافتن تصفیه امکان پذیر نمی باشد و در نهایت پساب تصفیه شده از طریق یک لوله خروجی از سپتیک تانک خارج میگردد .

ساختمان سپتیک تانک

1- لوله ورودی سپتیک تانک شامل لوله ای با سایز دلخواه که به صورت عمود برعدسی اول سپتیک تانک و دربالاترین نقطه ممکن تعبیه گردیده است. تعبیه فلنج سر لوله ورودی به سپتیک تانک بستگی به جنس لوله ای دارد که از ساختمان خارج می شود. چنانچه لوله ورودی به سپتیک تانک از جنس کاروگیت باشد می بایست از مادگی یا کوپلر در عدسی ورودی سپتیک تانک استفاده نمود.

2- سیفون ورودی که با نصب زانویی 90 درجه در طرف دیگر عدسی ورودی تعبیه می گردد. این سیفون باعث جلوگیری از برگشتن بوی بد درون سپتیک تانک بهنگام عدم استفاده طولانی مدت وخشک شدن سیفون و شترگلویی چشمه سرویس بهداشتی به درون واحد می گردد. سر این لوله 90 درجه همواره داخل آب است و گاز متان حاصل از فعالیت باکتری های بی هوازی نمی تواند به مجاری ورودی سپتیک تانک برگ

3- دیواره میانی یا بافل میانی سپتیک تانک: در طول 2/3 از بدنه اصلی سپتیک تانک وجود دیواره ای با ارتفاعی بیشتر و بالاتر از قسمت بالایی ورودی سپتیک تانک تعبیه می شود و وجود آبرویی به قطر حدودا 300 میلیمتر جهت عبور پساب زلال شده به قسمت دوم سپتیک تانک باعث جلوگیری از عبور فاضلاب جامد می گردد. در قسمت بالایی این دیواره وجود راهرویی بسیارکوچک موجب راه یافتن گازهای سمی به سمت ونت هوا می گردد. زمانی که بخواهیم از سپتیک تانک بعنوان ایستگاه پمپاژ استفاده کنیم می توانیم زیراین دیواره را نیز در حدود 30 سانتی متر باز نگه داریم تا فاضلاب جامدی که بصورت آرام درون ایستگاه پمپاژ فاضلاب (لیفت استیشن) تجمیع شده است از طریق پمپ خردکننده ای به بیرون دستگاه سپتیک تانک هدایت گردد.


در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

آخرین مطالب این وبلاگ

مطالب پیشنهادی

آخرین مطالب سایر وبلاگ ها

جستجو در وبلاگ ها